Търсят складове до 800 кв. метра. Най-голямо е търсенето за наемане

...
Търсят складове до 800 кв. метра. Най-голямо е търсенето за наемане
Коментари Харесай

Ето какви имоти търсят инвеститорите в Пловдив

Търсят хранилища до 800 кв. метра. Най-голямо е търсенето за наемане на хранилища с повърхност сред 400 кв. м и 800 кв. метра. Сделките с обекти с повърхност над 1000 кв. м са по-малко, демонстрират данни на платформа за наемане и отдаване на хранилища. Характерно за пазара е повишаване на търсенето на складови площи, подобаващи и сертифицирани за предпазване и търговия с медикаменти, медицински произведения, хранителни добавки и хранителни артикули, предава " Труд ".

Реализираните покупко-продажби за наемане на складови площи в страната най-често са за обекти клас Б с добра локация. Но има и доста нови контракти за наемане на професионално построени хранилища клас А на добра логистична позиция в разнообразни градове, измежду които София и Пловдив. Наемите в страната варират сред 2 евро и 3,5 евро на кв. м, а за София равнищата са сред 2,5 евро и 4 евро на кв. м.

При сделките ползата е ориентиран най-вече към обезценени парцели, които излизат на пазара. Това главно се дължи на смяна на тактиката на вложителите. Те към този момент търсят освен първокласни парцели, а и такива на занижени цени, които имат капацитет да нарастнат. Складовете нарастват, само че придвижването на цените не е по този начин огромно, както при жилищните парцели. Инвеститорите търсят парцели за покупка основно на цени, които допускат възвръщаемост за интервал от седем до девет години, обясниха брокери.

В Пловдив на пазара на индустриални парцели има най-вече покупко-продажби за покупка на терени и на построени бази с индустриални и складови обекти. Квадратурите на продадените обекти варират сред 1000 км. м и 10 хиляди кв. м в индустриалните зони в Пловдив и край града.

Интересът на купувачите е ориентиран главно към подготвени за прилагане здания, както и към парцели с наематели и настоящ бизнес, споделят брокери на парцели. Наличието на свободен капитал при доста вложители даде опция за оживление на пазара в къси периоди и завършване на покупко-продажбите.

Пандемията не е повлияла на желанието на вложителите да защитят парите си от инфлацията посредством сделки на индустриални парцели. Сделките обаче не се подписват непременно. Инвеститорите преценят доста деликатно пазара и не са склонни да заплащат доста високи цени. Много притежатели на обекти за продажба в Пловдив са повишили цените до нереално високи равнища, увлечени от растящите цени на жилищното строителство, подкрепено от инфлацията и повишаването на материалите. Тези цени обаче са непостижими за пазара и водят до оттегляне на вложителите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР